Tegelonderhoud

Onderhoud Keramische (on)geglazuurde vloertegels

Mosa Terra Maestricht, Mosa Solids, Mosa Beige & Brown, Rak Gems, Rak Earthstone, Revigres flint, enz.

Detegelsite adviseert u de voegmortel te verwijderen binnen 48 uur na het leggen. Zorg hierbij altijd dat alle bouwvervuiling en cementresten verwijderd zijn. Dit is van essentieel belang zodat u in een later stadium uw vloer makkelijker kunt reinigen.

Voor het dagelijkse of wekelijkse onderhoud adviseren wij u gebruik te maken van de Thuisschoonmaken.nl dweilset of de Greenspeed Sprenkler Dweilsysteem. Bij het gebruik van deze sets nooit de dweilen uitwringen maar steeds een schone microvezel dweil/mop gebruiken en deze uitwassen in de wasmachine.

LET OP: Gebruik alleen schoon water in de steel. Gebruik zo min mogelijk water en geef de microvezels bij het dweilen de tijd om het vuil op te schrapen. Beweeg de dweil dan ook enkele malen over de vloer. Goed dweilen is wat anders dan de vloer nat maken. Na gebruik de dweil niet uitspoelen of uitwringen maar wassen in de wasmachine zonder wasverzachter.

Door het niet optimaal reinigen van deze matte vloertegels ontstaat naar verloop van tijd een vettige ( glanzende ) waas met daarin vlekken, vegen en voetstapafdrukken die moeizaam te verwijderen zijn. Dit ligt niet aan de tegel maar aan het onderhoud daarvan. De waas wordt namelijk vaak veroorzaakt door het residu van reinigingsmiddelen en “vuil “dweilwater.

Voor het periodieke onderhoud van deze tegels of het verwijderen van deze waas maakt u gebruik van het product Basisreiniger R te verkrijgen bij Thuisschoonmaken.nl. Met deze reiniger verwijderd u met het grootste gemak deze waas.

Neem de Basisreiniger R, verdun deze met water en zet de vloer royaal met deze oplossing in. Laat de oplossing vervolgens minimaal 10 minuten inwerken en schrob zeer rustig met een witte pad. (eventuele vuile voegen behandelen met een zachte borstel). Zuig vervolgens het vuile water op en zet de vloer weer royaal in met alleen schoon water, en zuig vervolgens weer op.

LET OP: het op een andere manier droog maken van de vloer dan met een waterzuiger heeft een zeer slecht effect op het eind resultaat! Dus het huren van een goede waterzuiger is een pré. Kopen is natuurlijk ook een mogelijkheid, echter u zal hem niet vaak nodig hebben. Wanneer het resultaat nog niet geheel naar wens is dient u deze behandeling in het geheel te herhalen.

Voor de dweilset en Basisreiniger R verwijzen wij u door naar Thuis Schoonmaken.nl

Bouwreiniging – reiniging tijdens het invoegen

Om uw tegelvloer eenvoudig te onderhouden is het essentieel dat u vooraf alle voegmortel die tijdens het voegen wordt aangebracht volledig van het tegeloppervlak wordt verwijderd en dat de vloer schoon en droog is voordat hij in gebruik wordt genomen.

Tegeltips en adviezen voor het leggen van tegels evenals het onderhoud van tegels kunnen nooit tot enige aansprakelijkheid van Detegelsite.nl leiden, wanneer na verwerking klachten bestaan of ontstaan.
Aan de inhoud van bovenstaand advies kunnen geen rechten worden ontleend. Verwerkers dienen zich vooraf via de product- en veiligheidsbladen volledig te informeren over de product eigenschappen, verwerkingsrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de betreffende fabrikanten.