Tegeltips

Op het moment van levering controleert u de verpakking op beschadigingen. Indien dit het geval is, opent u de verpakking in het bijzijn van de chauffeur en controleert u de tegels op breuk. Mocht u breuk aantreffen dan laat u door de chauffeur van uw bevindingen een aantekening op de goederen afgiftebon maken.

Keuring geschiedt vóór verwerking

U controleert vooraf de geleverde goederen op gebreken en of deze overeenkomstig zijn met uw opdracht c.q. offerte. Aanspraak na verwerking is niet mogelijk.

Tijdens uw controle let u erop of op alle dozen dezelfde tint- (aangeduid met tono of shade) en productienummer staat, zodat u er van overtuigd ben dat u een complete partij in dezelfde kleur heeft ontvangen.

Mocht u tijdens het verwerken erachter komen dat u te weinig tegels heeft besteld, stop dan nadat  u een hele wand of vloer heeft betegeld. Maak dus niet alvast een begin met een volgende wand of vloer. Nabestellingen kunnen in een andere (licht afwijkende) tint worden nageleverd. Geef bij een nabestelling altijd het tintnummer door en wij doen er alles aan om dit na te leveren onder voorbehoud dat deze tint op voorraad is bij onze fabrikant/toeleverancier.

Gerectificeerde tegels (gerectificeerde tegels zijn wand en vloertegels die na het bakproces exact op maat worden geslepen) kunnen met een voeg vanaf ca. 2mm verwerkt worden. Dit vereist vakmanschap en een vlakke ondergrond. Dit brengt extra kosten met zich mee. Houdt u er rekening mee dat ondanks het vakmanschap er kleine oneffenheden kunnen ontstaan. Dit valt op een wand met strijklicht extra op.

Niet gerectificeerde tegels worden met een voeg vanaf ca. 4 mm verwerkt om kleine toleranties die in het bakproces zijn ontstaan op te vangen.

Rechthoekige tegels dienen in een wand staand of liggend recht boven elkaar verwerkt te worden. Rechthoekige vloertegels kunnen in een derde verband, wildverband of recht achter elkaar verwerkt worden. Tijdens het bakproces kan in rechthoekige tegels een lichte bolling ontstaan die binnen de tolerantie valt. Als u deze in een halfsteens verband gaat verwerken kan dit extra opvallen. Dit is geen reden tot afkeur.

Bouwreiniging – reiniging tijdens het invoegen

Detegelsite adviseert u de voegmortel te verwijderen binnen 48 uur na het leggen. Zorg hierbij altijd dat alle bouwvervuiling, voegmortel die tijdens het voegen wordt aangebracht en cementresten volledig van het tegeloppervlak wordt verwijderd en dat de vloer schoon en droog is voordat hij in gebruik wordt genomen. Dit is van essentieel belang zodat u in een later stadium uw vloer makkelijker kunt reinigen.

Tegeltips en adviezen voor het leggen van tegels evenals het onderhoud van tegels kunnen nooit tot enige aansprakelijkheid van Detegelsite leiden, wanneer na verwerking klachten bestaan of ontstaan.

Aan de inhoud van bovenstaand advies kunnen geen rechten worden ontleend. Verwerkers dienen zich vooraf via de product- en veiligheidsbladen volledig te informeren over de product eigenschappen, verwerkingsrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de betreffende fabrikanten.